GYVAJAM BALTIJOS KELIUI – 35

23 rugpjūčio, 2024 | Posted by admin in NAUJIENOS

Gyvasis Baltijos kelias, buvo masinė politinė demonstracija, įvykusi 1989 m. rugpjūčio 23 d. Šiame įvykyje apie 2 milijonus žmonių iš trijų Baltijos valstybių – Lietuvos, Latvijos ir Estijos – suformavo 620 kilometrų ilgio gyvąją žmonių rankų grandinę, nusidriekusią nuo Vilniaus per Rygą iki Talino. Šis taikus protestas buvo skirtas pareikšti nepritarimą 1939 m. pasirašytam Molotovo–Ribbentropo paktui.

Gyvasis Baltijos kelias – negirdėtas trijų šalių kelių milijonų žmonių taikus protestas prieš okupaciją. Jis nustebino pasaulį savo didingumu, rimtimi, nenugalimu trijų Baltijos tautų laisvės troškimu ir įrodė, kad ne tik krintančios bombos ir zvimbiančios kulkos drebina užkariautojų sostus.

Baltijos kelyje dalyvavo ir būrys skuodiškių.

Iš dešinės Aldona ir Kęstutis Domarkai, kurie ir laiko Aldonos Domarkienės močiūtės Onos Staškienės išsaugotą vėliavą (kuri saugoma Skuodo muziejaus istorinėje ekspozicijoje), toliau Edvardas Domarkas, Kęstučio Domarko sesuo Irutė Domarkienė su sūnumi ir Edvardo Domarko pusbroliu Ričardu, trispalvę laiko broliai dvyniai Arvydas ir Kęstutis Domarkai, toliau pirmoj eilėj stovi Jurgita Staškutė, Vytautas Staškus su savo mama Janina Staškuviene, toliau su radija ant kaklo stovi Martynas Staškus ir šalia jo su bantais plaukuose sesuo Inga Staškutė (Gečienė), antroje eilėje iš kairės Algimantas Staškus, Rasmos Staškuvienės brolis, kuri trečia, už nugaros jai Vytautas Staškus, Rūta Staškaitė (Garkevičienė), arčiau trispalvės stovi Henrikas Domarkas.

Fotografija Viktoro Domarko.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.